Köp säkra bilbarnstolar på nätet!

Köpa bilbarnstol online

Varför köpa bilbarnstol på nätet?

Allt fler upptäcker hur smidigt det är att handla över Internet. Man använder nätet för att ta reda på så mycket som möjligt om de produkter man är intresserad av för att sen kunna göra ett välgrundat köp.


Tänk bara på alla pengar du sparar på att slippa åka runt till alla handlare som säljer bilbarnstolar för att samla information och kolla priser. Sen måste du åka hem och läsa i alla broschyrer och till sist när du bestämt dig så måste du åka tillbaka till den butik du valt och köpa bilbarnstolen.

Innan du beställer varor från en webbsida bör du se efter så att det finns en fysisk adress och ett telefonnummer till företaget. Läs ”Om oss” och var uppmärksam på vad de har för bestämmelser kring eventuella returer, återköp och reklamationer. Handla inte från någon som inte erbjuder återköp eller inte har något telefonnummer du kan ringa om det blir problem.

Utnyttja de siter som erbjuder prisjämförelser. Det ger dig ett hum om ungefär vilka priser som är vettiga. Läs mer om bilbarnstol test.

Vilka bilstolar passar då i er bil?

Alla bilstolar fungerar inte i alla bilmodeller. Om du köper bilstol hos en handlare så har de oftast koll på vilka stolar som fungerar i vilka bilar.

Regler bilbarnstolar

För säkerhets skull kan det vara bra att få prova hur stolen sitter i just er bil. Är handlaren seriös så låter han er givetvis testa. Givetvis kan man även få hjälp att montera stol eller insats i sin bil när man köpt den.

Vilken typ av bilbarnstol bör man köpa?

För de minsta barnen använder man babyskydd. De brukar rekommenderas upp till ca 9 månader eller max 13 kg.

När barnet växer ur babyskyddet är det bakåtvänd bilstol som gäller. Den bakåtvända bilstolen rekommenderas från ca 9 månader till ca 4 år.

Detta för att barnets huvud under den här perioden väger så mycket i förhållande till kroppen att ett framåtvänt barn riskerar att skada nacken allvarligt vid en eventuell olycka.

Från 4 år och upp till ca 36 kg (ca 10 år) rekommenderas en framåtvänd bilstol. Det finns smidiga varianter med höj och sänkbart nacksydd.

När har då barnet vuxit ur sin bilstol? Jo, när barnets öron är i höjd med överkanten på stolen. Detta är ett rätt enkelt och bra sätt att ta reda på när det är dags att byta ut bilbarnstolen.

Vi är säkra på att ni kommer att kunna göra riktiga fynd på nätet, både vad gäller pris och kvalitet!

Annonslänkar