Köp säkra bilbarnstolar på nätet!

Bilbarnstol test


Enligt ett stort test av bilstolar som gjorts av Testfakta påvisas att flera av de vanligaste bilbarnstolarna som säljs i Sverige idag i många fall inte ger barn ett tillräckligt skydd vid allvarliga olyckor. Detta trots att stolarna är godkända. Detta gör att vi som kunder måste vara mycket noggranna i vårt val av bilbarnstol för att kunna vara trygga i vårt val.

I testet framgår att barn behöver betydligt mer skydd i bilen än vad vi vuxna är i behov av. Detta särskilt då det gäller att klara allvarliga bilolyckor. För ett barn krävs det ofta inte mer än en snabb inbromsning eller en krock i mellan 35-45 km/h för att barnet riskerar skador.

Det framgår också i testet av bilstolar att bakåtvända bilbarnstolar i framsätet i allmänhet ger ett väldigt bra skydd år barnen och i många fall kan sägas vara barnens livlina vid svårare krockar.

Som vi alla vet är det lag på att alla som åker bil ska använda bilbälte. Nuförtiden ska även alla barn som inte är längre än 1,35 m, utöver bilbälte även använda särskilda skyddsanordningar såsom babyskydd, bilbarnstol eller bälteskudde.

Köpa bilbarnstolar

För att underlätta och öka chansen till ett tryggt och säkert köp, rekommenderar vi att du som kund läser igenom kundrecensioner och tester för att se vilka märken och modeller av bilstolar som verkligen fungerar som det är tänkt.

Nedan följer lite statistik från olika tester inför valet av bilbarnstol:

  • Risken för en allvarlig nackskada minskas med 90 % för 4-åringen om han/hon sitter i en bakåtvänd bilbarnstol.
  • 31 % av barnen i Sverige sitter trots detta framåtvända.
  • 30 % av alla föräldrar i Sverige har någon eller några gånger låtit barn åka utan bälte eller bilstol/bälteskudde.
  • En bilbarnstol har en ungefärlig livslängd på ca 10 år (från tillverkning). Materialet i stolen blir sprött och garanterar inte samma säkerhet efter det.
  • Ett babyskydd har en ungefärlig livslängd på ca 6 år (från tillverkning).
  • Man rekommenderar alltid föräldrar att inte köpa begagnade bilbarnstolar.

Läs gärna mer om att köpa bilbarnstol online eller Testfaktas test av bilbarnstolar. Då kommer du få matnyttiga tips om vad du behöver tänka på innan du genomför ditt köp.

Vi hoppas att våra tips ska leda dig till det rätta köpet!

Annonslänkar